200

Spitsbergen

Boerderij 4 Bedroom 4 Bathroom

De traditionele stolpboerderij ‘Spitsbergen’ in Noordbeemster

Contact An Agent

Omschrijving
De traditionele stolpboerderij ‘Spitsbergen’ dankt haar naam aan een Amsterdamse koopman, die begin zeventiende eeuw actief was in de walvisvaart. Na de droogmaking van de Beemster stichtte hij daar in 1612 een boerenbedrijf. Het oorspronkelijke woonhuis maakte rond 1850 plaats voor de huidige stolpboerderij. Na een recente renovatie is het pand veranderd in een schitterend monument. In de stolp van ‘Spitsbergen’ zijn 4 uiterst comfortabele gastenkamers ingericht, waar plaats is voor maximaal 10 gasten. Een verblijf in een van de gastenkamers is een combinatie van de luxe van een viersterrenhotel en de warme huiselijke sfeer van een oude boerderij.Het ontbijt wordt geserveerd in een picknickmand. Koeien, paarden, duiven, konijnen, kippen en eenden behoren ook tot de vaste bewoners van ‘Spitsbergen’

Omgeving
‘De Beemster’, met zijn kaarsrechte wegen, weelderig begroeide bermen en vele monumentale stolpboerderijen, is cultuurhistorisch van grote betekenis en sinds 2000 deel van het Werrelderfgoed. Vlakbij ‘Spitsbergen’ ligt de Eilandspolder, een weidevogelreservaat waar u grutto’s kieviten, scholeksters en vele andere vogels treft. Het waterrijke polderland is een ideale omgeving om er lekker op uit te trekken in de natuur. Vanuit ‘Spitsbergen’ heeft u talloze mogelijkheden voor het maken van uitstapjes naar nabijgelegen dorpjes. Spitsbergen is gesitueerd slechts een half uur van Amsterdam.

Routebeschrijving
Eigen vervoer: Vanaf Amsterdam: via de coentunnel (A10) richting Zaanstad. Daarna afslag richting Purmerend (E22), bij Purmerend de 3e afslag nemen( Purmerend-Noord) en via de  rotonde linksaf de N 244 volgen richting Alkmaar . Afslag Middenbeemster naar Noordbeemster waarna via de N243 richting Schermerhorn. Spitsbergen is de 1e boerderij rechts.

Extra informatie
Alle kamers hebben gezuiverd water en er worden speciale filters gebruikt om de kamers optimaal schoon te houden. Aankomst dagelijks na 15.00 uur , vertrek dagelijks om 10.30 uur. Uw huisdier is alleen welkom in overleg en er mag op de kamers gerookt worden.