Over Jisp

Boerderij

De traditionele stolpboerderij van Lous en Nancy Uitentuis dateert uit 1886 en ligt in de polder Starnmeer bij Jisp

Contact An Agent

Omschrijving
De traditionele stolpboerderij van Lous en Nancy Uitentuis dateert uit 1886 en ligt in de polder Starnmeer. De vruchtbare grond is al 3,5 eeuw het domein van koeien en schapen. Lous en Nancy zijn verknocht aan het boerenleven en zetten zich vol enthousiasme in voor het behoud van de natuur in het polderland. Weidevogels kunnen in het voorjaar rustig nestelen en hier hun jongen grootbrengen. De bloemrijke slootkanten zijn, vooral in de lente, een lust voor het oog. Dit seizoen biedt nog meer op ‘Over Jisp’; elk jaar worden in maart meer dan 70 lammetjes geboren! Op de hooizolder van ‘Over Jisp’ bevinden zich twee royale tweepersoons gastenkamers en op de begane grond een appartement geschikt voor 6 personen. Niet alleen in de lente maar ook in de andere seizoenen is een verblijf op Over Jisp zeker de moeite waard.

Omgeving
Voor de boerderij ligt de Knollendammervaart, een ideaal vis – en vaarwater en niet te vergeten “schaatswater” . Daarachter ligt het Wormer- en Jisperveld, een prachtig kanogebied. Vlakbij ‘Over Jisp’ ligt het Fort Spijkerboor, hoewel het niet is geopend voor publiek is het zeker de moeite waard om te bekijken. Ook zijn er voldoende fiets- en wandelmogelijkheden. Uitjes in de vrije natuur kunnen worden afgewisseld met een bezoek aan bijv. de kaasmarkt in Alkmaar, Volendam, de Zaanse Schans of aan een van de schilderachtige dorpjes in de polder. U bent in Amsterdam binnen 25 minuten. Uitwaaien kunt u aan het Noordzeestrand, dat dichtbij is.

Routebeschrijving
Vanuit Amsterdam: de A8 richting Zaandam helemaal uitrijden. De afslag N 246 (N8) richring Wormerveer. Even na West-Knollendam meteen over de brug rechts, richting Spijkerboor. Dit is de Starnmeerdijk. Na 2,5 kilometer ziet u links een bos en daarna direct aan uw linkerhand de boerderij ‘Over Jisp’.Openbaar vervoer:Vanaf treinstation Wormerveer of treinstation Alkmaar buslijn 125 tot halte Pontveer in De Rijp. Vanuit Purmerend met buslijn 124 naar De Rijp, overstappen op lijn 125 tot halte Pontveer. In de directe omgeving van ‘Over Jisp’ zijn geen bus- of treinstations. Laat daarom even weten waar en wanneer u arriveert. Lous en Nancy halen u graag even op van het station.

Extra informatie
Aankomst dagelijks na 16.00 uur Vertrek dagelijks voor 10.30 uur. Wilt u eerder komen , belt u dan even. Het is mogelijk uw huisdier mee te nemen en op de kamers mag gerookt worden. Een prachtige manier om eens kennis te maken met ons boerenleven, zowel voor kinderen als hun ouders. Wij zijn graag bereid om hier meer over te vertellen. Fietsen zijn er altijd wel en een roeibootje ligt voor de deur. Eetgelegenheden zijn er te over in de Rijp, Purmerend en Wormerveer.