Logementen Jannum

De logementen in Jannum zijn gevestigd in een tweetal monumentale arbeidershuisjes bovenop een eeuwenoude terp.

Contact An Agent

Omschrijving
De logementen in Jannum zijn gevestigd in een tweetal monumentale arbeidershuisjes bovenop een eeuwenoude terp. Na de renovatie in 2002 zijn de woningen ingericht als comfortabele dorpslogementen. Vanuit de logementen heeft u een prachtig uitzicht op het uitgestrekte Friese landschap. Op de begane grond van elk logement bevindt zich een zitkamer met (slaap)bank, eethoek, keukenvoorzieningen, hal en badkamer. (met douche of bad en toilet) In twee van de vier logementen kunt u slapen in een originele bedstee. Op de bovenverdieping is een slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden aanwezig. De logementen zijn geschikt voor maximaal 4 personen.

Omgeving
In het noorden van de provinvie Friesland , tussen Leeuwarden en Dokkum, ligt één van de kleinste dorpen van de gemeente Ferwerderadiel :Jannum. Jannum ligt in een prachtige groenrijke omgeving waar rust en stilte overheersen. Naast de rust vindt u in deze gemeente ook toeristische attracties, fiets- en wandelroutes, vis- en vaarwater en gezellige café’s. In Jannum zelf bevindt zich ook het Kerkmuseaum. Het is gevestigd in de oeroude kerk uit ca. 1150. Vroeger mogelijk kapel van het klooster Claerkamp dat zich aan de overkant van het water de Ee heeft bevonden. In het kerkje is o.a. een bijzondere collectie sarcofagen (stenen grafkisten) uit d 1e en 12e eeuw te bezichtigen. Ook vindt u hier vele andere unieke oude voorwerpen, zoals een wijwaterbak uit Stavoren, diverse klokken uit Sloten en Sneek en het door een bisschop ingezegend altaar van Jannum uit de 12e Eeuw.

Routebeschrijving
Vanaf Leeuwarden volgt u Stiens, daarna volgt u de borden richting Hallum en dan naar Ferwert. Hier richting Hoogebeintum en vanuit Hoogebeintum naar Reitsum, hier de borden richting Jannum volgen.