Logement It Foarhûs – Hemrik

Boerderij

It Foarhûs:Karakteristiek, authentiek voorhuis van een boerderij, waarin gevestigd 3 slaapkamers met een pronk- en opkamer en woonkeuken, een bad, douche en toiletgelegenheid en een eigen ingang.

Contact An Agent

Omschrijving Logement:
It Foarhûs:Karakteristiek, authentiek voorhuis van een boerderij, waarin gevestigd 3 slaapkamers met een pronk- en opkamer en woonkeuken, een bad, douche en toiletgelegenheid en een eigen ingang. Kan als appartement gehuurd worden. Tevens verzorgen we ook een (h)eerlijk ontbijt. In een monumentale 19e eeuwse boerderij te Hemrik (Zuid-Oost Friesland), is in het authentieke voorhuis een logement gevestigd. Genieten en goed slapen op een stijlvol adres in een mooie omgeving. Dat zijn de basisingrediënten van een vakantie of een weekend weg. In vroeger dagen had bijna elke boerderij een pronkkamer. Herinnert u zich dit nog? De mooistekamer, waar het interieur gekoesterd werd en alleen de zondag bracht je er door. De pronk- en opkamer is er nog, authentiek met modern comfort. Genieten van stijl en van dingen die leken te zijn verdwenen. Nu kunt u lezen in de opkamer en rond de schouw genieten van de pronkkamer, ingericht met familiestukken en verzamelt antiek. Met de ochtendzon wakker worden in een van de 3 slaapkamers, en dan het ontbijt geserveerd met mooi weer in de bongerd. Het brochje bestaat niet alleen uit (h)eerlijk brood, vers geperst sap, yoghurt en fruit, maar ook uit het verse scharreleitje van eigen erf en honing van de imker uit het dorp. Wat er op tafel komt is genoeg, voor een eventuele picknick. Waarna de schoenen aangaan, tijd om te wandelen.

Omgeving
Onze boerderij ligt aan het water, de historische Turfroute, even buiten het dorp Hemrik. Vanuit de pronk- en opkamer ziet men vele boten varen, op weg naar de volgende sluis. Langs de Turfroute staan prachtige boerderijen, sfeervolle dorpen met zijn adellijke panden te Beetsterzwaag, scheepswerven en paaltjaskers. Culturele bezienswaardigheden te over. In de vele plaatsen in de buurt zijn gezellige kunst- en antiekwinkeltjes, galerieën, musea, en unieke restaurants. Buiten  De plaatsen valt de rust, de ruimte en de vriendelijkheid van het platteland op. En wat te denken van de wandel- en fietstochten door de laagveengebieden met zijn moerasbossen, petgaten en hooilanden. Of gewoon “thuisblijven”, luieren in de boerentuin, en stiekem een hengeltje uitwerpen en ervaren wat rust en ruimte is.

Routebeschrijving
A7 – HEERENVEEN – GRONINGEN – Afrit Beetsterzwaag verlaat u de A7, rechtsaf de Beetsterweg op richting Beetsterzwaag. – Vervolg de weg rechtdoor, de weg maakt een bocht naar rechts, hier links aanhouden. U rijdt het dorp Beetsterzwaag in en bevindt zich in de Hoofdstraat. -Deze weg volgen. Afslag Hemrik, linksaf. Dit is de Poastwei. De weg door het bos blijven volgen, hij gaat over in de Poasen, en Sparjeburd. – Bij de driesprong. Links Sparjeburd vervolgen. – Eerste weg rechts, Sparjeburd richting Makkinga, Jubbega. – Over de brug rechtsaf, Tjalling Harkeswei. – Na 200 meter kunt u voorbij de boerderij parkeren

Extra informatie
Het logement It Foarhûs heet u van harte welkom vanaf 14.30. vertrektijd : 10.00 uur. Het is mogelijk uw huisdier mee te brengen. Er mag niet gerookt worden. Het logement It Foarhûs is een stijlvol, gastvrij adres waar men persoonlijk onthaald wordt en kan genieten van de rust en de stilte, voor een korte vakantie of weekend weg. Wilt u een langere vakantie bij ons logeren dan kan het volledige logement gehuurd worden, u kan de sfeer van de omgeving proeven of gewoon bij komen van een gehaast bestaan.