“Likhús” ’t Huis met Kunst

Kapiteinswoning

In de omsloten tuin van een 18e eeuwse kapiteinswoning staat het "likhús De inrichting is verzorgd in de Hindelooper stijl met haar bekende schilderwerk en stoffen

Contact An Agent

Omschrijving
In de omsloten tuin van een 18e eeuwse kapiteinswoning staat het “likhús”. In dit kleine huis, gebouwd met één kant in het water , woonde in vroegere tijden de vrouw van de kapitein met haar kinderen gedurende de tijd dat haar man op zijn was. Zij hoefde dan niet het grote huis , met haar verzameling porselein en rijk gedecoreerde Hindelooper meubelen en sitsen schoon te houden. Het likhús is een smalle , hoge woning met op iedere verdieping een vertrek. Het is gesitueerd in het midden van het historische stadje Hindeloopen. De inrichting is verzorgd in de Hindelooper stijl met haar bekende schilderwerk en stoffen. U zult opgenomen worden in de sfeer van weleer en toch gebruik maken van het comfort van deze tijd. Een klein stadsgrachtje geeft u vanuit de kamers een klein doorkijkje op het oude Hindeloopen. Met mooi weer kunt u onder de oude perenbomen in onze tuin bij het water verkoeling zoeken. Op de begane grond bevindt zich de ontbijtkamer. Hier wordt in de ochtend een luxe ontbijt voor u neergezet. U kunt, indien gewenst, zelf thee en koffie zetten. De slaapkamer is op de eerste verdieping en de badkamer op de tweede verdieping.

Omgeving
Vanuit onze lokatie kunt u genieten van het oude stadje met haar musea en schilderateliers. Een ruime keuze uit restaurants. Een gezellige oude haven met diverse terrasjes. Een luxe jachthaven. Twee natuurgebieden in de nabijheid die u met een mooie wandeling langs de IJsselmeerkust kunt bereiken. Kleine strandjes met zwemmogelijkheden.

Routebeschrijving U komt vanaf richting Bolsward of Balk en rijdt op de Sudergowei. U slaat af richting Hindeloopen tussen Workum en Koudum en rijdt langs de dijk tot op de oude Hindelooper haven. Op de Hindelooper haven, naast restaurant de Hinde, links afslaan en dan doorrijden tot “t Huis met Kunst”, op de Tuinen 5-7. Hier is parkeerplaats voor u

Extra informatie
Aankomst na 17.00 uur , vertrek voor 14.00 uur. Het is niet mogelijk uw huisdier mee te brengen en er mag niet gerookt worden. Voor een bijzondere overnachting op hoog niveau bent u bij ons aan het juiste adres. Nautische uitstraling. Nostalgische badkamer met sterrenhemel en doorkijkjes naar IJsselmeer. Rustig gelegen met een eigen parkeerplaats.