Lauwerspleats

Deze historische karakteristieke kop-hals-rompboerderij met rietgedekte schuur is ooit door de kloosterlingen van het naburige Gerkesklooster gebouwd in 1651

Contact An Agent

Omschrijving
Aan de rivier de Lauwers, dichtbij de groene kustroute, ligt de Lauwerspleats. Deze historische karakteristieke kop-hals-rompboerderij met rietgedekte schuur is ooit door de kloosterlingen van het naburige Gerkesklooster gebouwd in 1651. Aangezien de Lauwers vroeger in open verbinding stond met de zee staat de Lauwerspleats op een eigen terp. U kunt gebruik maken van het appartement als B&B, maar het is ook geschikt voor een langere periode. U verblijft in de Skourrereed. Of het Terskhus. Op een binnenterras wordt het ontbijt geserveerd met Friese producten en zelfgemaakte jam van onze eigen fruitbomen. Na een welverdiende nachtrust in een moderne bedstee ligt het riviertje de Lauwers aan uw voeten. Daar kunt u een heerlijk vaartochtje met onze motorboot op maken. Natuurlijk kunt u er ook prima vissen en zwemmen.

Omgeving
Er is onder andere een uitstekend restaurant op loopafstand in het nabijgelegen dorp Visvliet. Door de centrale ligging van de Lauwerspleats is de locatie uitermate geschikt om uitstapjes te maken naar bijvoorbeeld de stad Groningen (30 min.) en Leeuwarden (45 min.). Maar ook naar één van de mooiste van de Friese elf steden: Dokkum, de oude Friese admiraliteitsstad met een prachtig historisch centrum dat nog geheel door een verdedigingswal is omgeven.

Het Lauwersmeergebied is voor ons de Camargue van het noorden en prima met de fiets te verkennen. Ook een boottocht vanuit Oostmahorn is een aanrader, of de overtocht maken naar het waddeneiland Schiermonnikoog. Dit laatste wordt steeds meer door onze gasten gedaan en gewaardeerd. Ook gasten met paarden zijn welkom. We hebben een buitenbak en boxen in de schuur.

Routebeschrijving
Vanaf Leeuwarden de N355 volgen richting Buitenpost. Afslag Visvliet nemen. Voor de brug linksaf het betonpad volgen. Zie ook internet

Extra informatie 
Aankomst in de namiddag in overleg, vertrek om 11.00 uur. Fietsen aanwezig, evenals een roeiboot met motor. Kano’s zijn te huur. Huisdier welkom, niet roken.

Zoektermen:

  • lauwerspleats burum