Het Wapen van Hunsingo

Het Wapen van Hunsingo in Pieterburen

Contact An Agent

Omschrijving
Het Wapen van Hunsingo’ bestaat sinds 1870. De naam is ontleend aan het bestuurlijk gebied in het noorden van de provincie Groningen dat Hunsingo heette. De accommodatie heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het sociale leven van het dorp. Handelsreiziger en koopman dronken er hun kruidenbitters en overnachtten op zacht stro om ’s morgens in alle vroegte weer verder te trekken na een dikke boterham met stroop of spek gegeten te hebben. Met de komst van het wadlopen overnachten er vooral veel wadlopers in ‘Het Wapen van Hunsingo’. Zij overnachtten vroeger in grote groepen in een aangebouwde schuur, die oorspronkelijk bestemd was voor paard en rijtuig. In 1998 is men gestart met de restauratie van de oude kamers. Hierbij is er nauwlettend op toegezien dat het 19e eeuwse karakter bewaard bleef. De kamers zijn gemeubileerd in de stijl van het begin van deze eeuw en de sfeer is nostalgisch.

Omgeving
In Pieterburen en omgeving zijn volop wandelmogelijkheden naar het wad, maar ook in de grote botanische tuin rondom de kerk. Uiteraard kan een bezoek aan de zeehondencrèche niet overgeslagen worden. Kanovaren kan vanuit de haven van Pieterburen en fietsen zijn net als de kano’s te huur

Routebeschrijving
Het Wapen van Hunsingo’ staat midden in het dorp. Het dorp is van twee kanten bereikbaar. Zowel vanaf Groningen als Lauwersoog is de afslag Pieterburen aangegeven.