Habayit

Habayit is één van een rijtje van 5 arbeidershuisjes In dit huisje, dat nu na de verbouwing geschikt gemaakt is als super comfortabele tweepersoonswoning

Contact An Agent

Omschrijving
Habayit is één van een rijtje van 5 arbeidershuisjes, zoals die in vroeger tijden door rijke boeren of,   zoals in dit geval, de kerk werden neergezet voor de armsten in de samenleving. In dit huisje, dat nu na de verbouwing geschikt gemaakt is als super comfortabele tweepersoonswoning, verbleef vroeger een gezin met acht kinderen! Eén van hen woont in het dorp verderop en fietst nog regelmatig langs. Zowel hij als buurman Sybe, die nog altijd op nr. 1 in z’n geboortehuis woont, zijn bereid veel te vertellen over de streek en haar verleden. Veel gebruiksvoorwerpen van vroeger zijn gebruikt bij de inrichting en als de kerktoren achter (anno 1300) luidt, spreekt het verleden de hedendaagse langsrijdende trekkers vermanend toe. Logeren in Firdgum is teruggaan in de stilstaande tijd, met het eeuwige uitzicht op de landerijen en de zeedijk die heden, verleden en toekomst verbindt.

Omgeving
Firdgum ligt temidden van de (inter-)nationale fiets- en wandelroute’s; waaronder dat van het Sint Jabikspaad dat van het volgende dorp helemaal tot in Spanje loopt (Santiago de Compostela).Zwemmen, lekker eten en zelfs uitgaan voor jong en voor oud(er) is echter ook binnen de 2 tot 5 kilometer te doen. Het huisje zelf heeft een echt relaxbad met geur-, licht- en geluidseffecten. Voor is er een prachtig wijds uitzicht waarin soms de reeën zich wagen; achter een besloten binnentuin waar op elk moment van de dag zon of schaduw te vinden is. Leuke steden als Franeker en Harlingen met veel bezienswaardigheden liggen in de buurt

Routebeschrijving
Bij Franeker afslag Tzummarum/Dongjum. Richting Tzummarum. Door Tzummarum heen richting Minnertsga.  Halverwege M’ga kruising rechts Ried en links Firdgum. Rij Firdgum in door de enige straat, zijnde de Camstrawei. Aan het eind daarvan links de Hearewei. Het huisje met het bruggetje is dat van u; maar de ingang is aan de achterkant.

Extra informatie
Aankomst in het hoogseizoen liefst op vrijdag of zaterdag; vertrek idem. In het laagseizoen zijn andere tijden, langere perioden alsook weekends of midweekarrangementen beschikbaar.

Paardrijden (paard mee) op 500 m; vogel- en natuurexcursies op afspraak. Nordic Walking idem. Teken- en schildermateriaal, boeken Nederlands en Duits aanwezig; diverse gezelschapsspelen, rookvrij.