Hoeve Waterschap

Deze karakteristieke stolpboerderij ligt in de veenweidegebieden van Friesland. Er is veel te doen voor jong en oud.

Contact An Agent

Onze in 1850 gebouwde karakteristieke stolpboerderij ligt in de veenweidegebieden waar vroeger veel turfstekers aktief waren. De oude stolpboerderij is gerestaureerd en is nu een voorbeeld voor Friesland, dat moderne bedrijfsvoering mogelijk is met behoud van de historische waarden van de boerderij.

Op onze boerderij worden 50 Blessumer schapen gehouden en 80 koeien gemolken. Je kunt twee keer per dag samen met boer Gert proberen het melken onder de knie te krijgen. Leuk voor kinderen (en ouders) is het voeren van de schapen en het geven van de fles aan de kalfjes en lammetjes.

Voor de waaghalzen hebben we vlakbij de ‘Tjonger’ een touwbrug en een vlot (probeer maar droog te blijven). Op de boerderij kun je ook slootje springen (fierljeppen): de polsstok ligt voor je klaar! We hebben een hele uitgebreide dierenweide met knuffelkippen, kalveren, geiten en konijnen.

Een 4 persoons gezinskano kun je op de boerderij huren voor prachtige tochten op de Tjonger. Zeil- en motorboten zijn via ons te huur bij de botenman in de buurt. Je kunt ook genieten van een Familie Tobbe bij je eigen Tent… wellness op z’n BoerenBeds.

Bezoek de website van Hoeve Waterschap